söndag 29 november 2009

Första advent!


Hoppas alla får en skön första advent med massa mys och glögg!

Sara

torsdag 19 november 2009

Vackert silver!





Nu är det helt ok att börja låta julen smyga sig in, det tycker i alla fall jag. Små granar har hittat in från skogen och lite nya fina saker i fattigmanssilver har fått sin plats på det stora skåpet. Hyacinterna blommor och sprider väldoft! Hoppas nu att det kommer lite snö till nästa vecka så kommer det bli en alldeles alldeles underbar första advent!
A
A
Kram kram!


måndag 9 november 2009

Hjärtankakor!

Supergoda kakor och formen gör dom ännu godare....

200 g smör
5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

50g socker
2 droppar karamellfärg

Se till att smöret är rumstempererat innan du börjar. Blanda alla ingredienser till en deg. Färga sockret. Forma kakdegen till en rulle och kyl. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor, stansa ut krusmönster på kanten på den ena och ett hjärta på den andra. Doppa hjärtat i det färgade sockret och lägg det sedan på det andra. Grädda i 175 grader i ca 5 min.

Receptet kommer från boken "Tillfällen att njuta en liten smula" av Therese Wikström.

fredag 6 november 2009

Födelsedag!

Idag har jag då passerat alla dom tjugo åren och klivit över och börjat räkna på dom trettio!Har väl inte haft någon trettioårskris men när man säger att man är trettio låter det ju väldigt mycket äldre än tjugonio! *fniss* Jag har fått en egen symaskin idag av min snälla mamma och moster så jag kan sy utan att låna mammas. Jag är inte så bra på och sy men nu kanske jag blir det. Imorgon och på söndag fortsätter kalaset!!!

Sara

måndag 2 november 2009

Baka baka liten kaka!








Jag är ingen konditor, det har jag fått bevis på idag. Men det är roligt att baka så jag bakar i alla fall. Det närmar sig den stora dagen då jag lämnar dom 20 och går in i nästa fas och då kommer det många som vill vara med och fira! Jag tycker om när alla kakor har samma färgnyans så dom passar ihop fint på kakfatet och jag vet att det är överkurs men så fint det blir!!!


Sara