tisdag 27 april 2010

Skira gröna blad!


Bilderna är från Bleke Blommor
A
Det börjar komma upp små gröna blad lite varstans i trädgården och än så länge tycker jag till och med att ogräset är fint när det kommer upp! Häggen börjar få stora knoppar som spricker ut vilken dag som helst. Våran hägg brukar drabbas av ohyra, hoppas den klarar sig i år så att jag kan göra häggblomssaft! Köpte vårens första kryddväxt igår så nu är det igång :)

Sara

tisdag 20 april 2010

Trädgårdspyssel!

Hela helgen har vi pysslat i trädgården. Nu finns det så mycket att göra att man inte hinner med. Vi har börjat med det lite tråkiga, vi har röjt sly i massor. Det tog aldrig slut på grenar så det blev STORA högat att köra bort, tur att snälla svärfar hjälpte till idag. Så krattat, klipp och eldat har stått på schemat idag. Hoppas på fint väder till helgen så vi kan njuta lite av allt fint! Den fina tekoppen har jag fått av en vän i födelsedagspresent, så fint engelskt porslin!

Sara

lördag 17 april 2010

Blå förgätmigej och vita dun!




Idag har det varit en lugn dag med inga måsten, skönt. Har hunnit med en massa saker i alla fall, sånt som man inte gör annars. Imorgon hoppas vi på finare väder för då blir ska det röjas sly på stugan så att det blir lite ordning. All snö har precis gått bort och jag tog mig äntligen fram till grönsakslandet och där hade redan rabarbern redan tittat upp. Blir snart en rabarberpaj på vårrabarber! Bilden är från en brudbukett med blå förgätmigej och vita dun, runt hållaren sitter det en manschett av rökgrå tyll.


Sara

onsdag 14 april 2010

Blommor till en brud!

Igår var vi till Stockholm för att få se lite brudbinderi och det är alltid lika insirerande att se Fredrik Larsson leka fram sina underbara buketter.
Han gjorde många jätte vackra buketter och han har så många ideér som är såå fina! Han hade bland annat virkat en hållar till en bukett som han fyllde med enbart vit luktärt. En väldigt givande kväll med trevligt sällskap!

Sara

måndag 12 april 2010

En vårdag när trädgården vaknar!


Klick på bilden så blir den större

Äntligen har snön smält bort och trädgården börjar visa sin lite grönare sida. Under all snö kämpar alla möjliga växter för att ta sig upp och få se solen. Bilderna är från gårdagen i en tidig vårträdgård. Julrosens stora knoppar ligger och väntar på att slå ut, krokusen har trängt upp ur jorden långt innan snön ovanför har smält och stenarna lapar i sig solen och ger värme till vårtrötta växter. Hoppas det blir en skön vecka!

Sara


tisdag 6 april 2010

Snöcklocka!
Leucojum vernum





Den vackra snöklockan har fått flyttat in hos mig, har fått njuta av den några dagar. Nu får den vila i en påse tills det är dags att plantera ut den i trädgården så att den kommer tillbaka nästa år! Äntligen har kameran kommit tillbaka efter en semester så att jag kan fota och blogga igen, det har varit ett alldeles för långt uppehåll här på bloggen. Efter en skön påsk med lite dåligt väder har jag idag njutit av solen, så skönt. Har även sett att det verkar bli riktigt fint väder i slutet av veckan så det ser vi fram mot. Ha en bra vecka!
A
A
Sara